Sivut

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Leikkimökkikylä

Lomat ovat alkaneet ja siitä tämä pieni hiljainen kausi taitaa johtuakin...langat eivät innosta vaikka postilaatikkoon tipahti uusin Novita-lehti. Odotan kovasti ensi kuussa olevaa matkaa Tallinnaan ja Karnaluxin (tai kuinka nyt kirjoitetaankaan) lankakauppaa, ehkä se käsityön kipinä löytyy sieltä :) !!

Käytiin viikonloppureissulla idässä häiden merkeissä ja matkan varrelle osui myös Lappeenranta. Käytiin katsomassa valtavan taitavasti tehtyjä hiekkaveistoksia Kalevalan kertomuksista sekä valloittavaa leikkimökkikylää, josta tässä muutama otos.







sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Lehmuksenkukkatee(hetki)

Kukat ovat kuivuneet ja pääsivät purkkiin. Lempiastiat käyttöön ja tee maistuu vielä paremmalta. (ks. aikaisempi juttu täältä)











keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Luonnon sydämet









Tarvitseeko tähän kirjoittaa mitään, kuvat puhukoot puolestaan...

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Väripläjäys

Tigerin heinäkuun uutuudet kun sujahtivat sähköpostiin olivat nämäkin siellä ja nehän oli pakko saada! Mummi sitten avuliaana metsästi niitä mulle Hki-Tre välillä ja eilen ne kotiutuivat meidän lasten huoneeseen.




  
Nämä värikkäät muovikorit on punottu muovinarusta joka mun mielestä on samanlaista kun kirjapaketeissa (jos tilaa kirjan ja se tulee postitse, niin se pahvi on suljettu tällä muovinauhalla). Säilyttimiin pääsivät lasten kirjat ja pehmolelut.



perjantai 12. heinäkuuta 2013

Henkari (taas)

H&M:stä sain kasan lasten henkareita. Ne ovat tosi hyviä, mutta tosi tylsiä. Yksi henkareista koki tällaisen muodonmuutoksen, en sitten tiedä mitä niille lopuille tekisi (tällä tekniikalla henkarin takaosa jäi hieman rumaksi..)






Kuvassa kaikki suosikkijutut: Monta vuotta sitten Tukholman Lagerhausista raahattu ovenpäällys naulakko, josta piti sahata ovenpäällispidike pois kun ei sopinut meidän oviin. Sienimekko, joka on takaa auki, viilentäää ja sulostuttaa lämmintä kesäpäivää. Helteellä pitää myös olla huivi (jota myös äiti on lainannut lapseltaan). Ketun poikanen päivystää ja kastelukannu odottaa ensi kesän leikkejä.


keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Hortoilua?

Sadepäivänähän sitä piti lähteä kukkia keräämään. Taisi olla jo lehmuksen kukkien aika ohi, siitä huolimatta samoilla apajilla meitä oli paljon; minä, mehiläiset ja ampiaiset! Keräsin kukkasia kuivumaan, jotta voin koleana syysiltana nauttia niistä muutaman kupposen lämmittävää teetä. Lehmuksen kukkien sanotaan rauhoittavan, parantavan vatsan vointia, alentavan verenpainetta, auttavan unettomuuteen, vahvistavan ja edistävän hikoilua ja noituudessa se suojaa pahalta!






Tässä odotellessa, että kukat kuivahtavat on nautittava "korviketta" eli Espanjan tuliaisina tuotua tilaa (lehmuksenkukkatee) kotimaisella koivusokerilla terästettynä.





sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Lukutoukka

Vanhempainvapaa lähenee loppuaan ja minullakin alkaa kohta OIKEA kesäloma. Kesälomasuunnitelmissa ainakin yksi asia on varma; pokkareiden lukeminen. Pidän jännistyksestä ja dekkareista luettuina, mutta mitään trillereitä en uskalla telkusta katsoa (yksin). Jännityksen huipulla on tämäkin tekemäni vanha kirjanmerkki ollut mukana, kun siitä on jo toisen pään sydän lähtenyt käsissä pyörittelyn lomassa irti. Mukavia lukuhetkiä on muuten jollekin tiedossa; Pihlajan alla blogissa aivan mieletön arvonta käynnissä!





torstai 4. heinäkuuta 2013

Välityö

Aina pitää olla jotain väliaika puuhaa, kun käsityöinnostus on jumissa. Kesän aikana olenkin käyttänyt jämälankoja lisää tämän päiväpeitto/tuolinpäälispeiton lisäraitoihin.






keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Maatuskamaskotti







Huomaan tekeväni asioita kausittain. Innostun aina jostain tekniikasta tai materiaalista ja siitä sitten syntyy monenlaista viritelmää. Nyt näköjään on vuorossa huopa. Huopainnostus johtunee ostamastani FELT-lehdestä, josta tämäkin maatuska on peräisin. Lehdessä oli tähän valmiit kaavat ja ne ovat alunperin Anabela Joanan käsialaa. Hänen töitään on myynnissä myös etsyssä, jos kiinnostaa käydä vilkaisemassa (www.etsy.com/shop/anabelajoana). 



tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kuninkaallinen merkki

Näihin rintakoruihin sain innoituksen jo kruununprinsessa Victorian häiden aikaan. Kuninkaallisilla naisilla kun joissain juhlatilaisuuksissa on koristeellinen rintakoru, jossa on kuninkaan kuva. Itse ajattelin, että ehkä bambin kuva olisi suloisempi rintapielessä kun iskän kuva, vaikka komeahan siitäkin olisi tullut ;)



Materiaalina näissä koruissa olen käyttänyt huopaa, kangasta, nauhaa, helmiä sekä muovisia koristeita.