Sivut

torstai 28. helmikuuta 2013

Lääkepurkit

Innostuin kovasti kesällä kerran -blogin tuunausvinkistä täällä. Meidän pieni ei vielä todellakaan ole vielä leikki-iässä, mutta voihan sitä omaksi ilokseenkin tehdä. Mies oli hiukan yllättynyt kun oli ottamassa aamuisia d-vitamiineja ja kalkkitabletteja. Mitä sä taas oot täällä askartanut??




Hankalin homma näiden askartamisessa oli saada vanhat etiketit irti. Oli kyllä sellaiset liimateippaukset, että kynnet olivat kovilla. Loppu liima irtosikin hyväksikoetulla aineella eli kynsilakan poistoaineella. Minusta nämä ovat kiva piristys ja ne voi sitten laittaa talteen lapsen leikkejä varten.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Keskeneräisyyttä

Kauniit päivät ovat vieneet kaiken huomioni ja sekoittaneet pääni... Kuinka tervehdyttävää tuo kevätaurinko onkaan! Vaunulenkillä silmä lepää luonnon kauniissa väreissä.


Sulamaan alkanut järven jää, lumiset rannat ja rusehtavat talven törröttäjät, ovat värikartaltaan aika miellyttäviä. Nämä värit sopivat kuitenkin kesään ja syksyynkin. Kesällä sininen taivas ja valkoisia pilvenhattaroita, ruskea rantahiekka ja kivikkoiset kalliot. Tällaisissa värimaisemissa on myös valmisteilla oleva hameeni.

 
Ohje on Novita-lehdestä. Siinä se vain on tehty seitsemän veljestä langoista. Itselleni tuo villainen hame oli ajatuksenakin jo hiostava, joten päädyin "viileämpään" lankaan. Teen työn siis samalla ohjella, mutta minulla on käytössäni puro batik ja miami-lankoja.

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Nenäliinapussukka

Ikävistäkin asioista voi välillä tehdä kivoja. Nenän niistäminen ei aina ole kivaa, mutta kun taskusta/laukusta löytyy näin kiva nenäliinapussukka ei niistäminenkään ehkä tunnu niin tylsältä.


Ohje pussukan tekoon, on saatu tästä kirjasta:



Näitä pussukoita on ollut mukava antaa viemisinä näin talviaikaan. Nämä on otettu ilolla vastaan. Nyt nenäliinat eivät enää nuhjuunnu kassin pohjalla.

lauantai 23. helmikuuta 2013

Pahvikirjain

Monissa sisustuslehdissä lasten huoneita koristavat lasten nimet tai kirjaimet. Törmäsin Tigerissa pahvikirjaimiin ja siitä se idea sitten lähti.


Pahvikirjaimen päällystämiseen tarvitset seuraavat tarvikkeet: pahvikirjaimen, silkkipaperia, decoupage-lakkaa, sakset ja siveltimen.


Jos haluat kirjaimiin myös huopakoristusta, tarvitset lisäksi myös: huopaa, piparkakkumuotin, kynän ja liimaa.


Homma on yksinkertaista. Sivelet lakkaa pahvikirjaimeen ja painat silkkipaperin lakattuun kohtaan ja sivelet silkkipaperin päälle lisää lakkaa. Kun koko höskä on kuivunut voit halutessasi liimata huopakaistaleita ja koristuksia.







Aika kiva koriste, pienellä vaivalla ja pienellä kuluerällä :)

perjantai 22. helmikuuta 2013

Vaunupeitto

Talvi = pakkasta, viimaa ja kylmää. Kuinka pukea lapsi niin, että sillä ei olisi kuuma tai kylmä? Ohjeeksi meille on annettu, että samanverran lapselle päälle, kuin mitä itselle laittaisi. Meillä on vaunuissa lämmin makuupussi, mutta välillä se tuntuuu olevan liian kuuma. Makuupussin piti sopia myös turvaistuimen kanssa yhteen, mutta jotenkin vöiden läpiviennit ei ihan osu kohdalleen...Sainkin vihdoin viimeisteltyä jo kesällä aloittamani villapeiton. Pakko ja tarve ovatkin parhaimmat motivaattorini.


Lankana tässä on Novitan Isoveli ja ideakin on mukaeltuna Novita-lehdestä. Reunat ovat helmineuletta ja keskiosa korinpohjaneuletta. Työhön meni vajaat kolme kerää lankaa.


Huomasin, että neulepintahan näyttää aivan samalta kun meidän eteisenmaton pinta..heh.


torstai 21. helmikuuta 2013

Sormiruokailua odotellessa

Vauva täyttää kohta neljä kuukautta. Aika on mennyt hurjaa vauhtia. Jokapäivä meillä opitaan uusia taitoja. Miten ihanaa onkaan seurata, kun uusia ilmeitä ja eleitä tulee koko ajan lisää. Sydän meinaa välillä pakahtua, kun ajattelen, että pienestä vauvastani on kasvamassa iso. Ystäväni ovatkin sanoneet, että nauti joka hetkestä ja paina ne mieleesi! Koitan parhaani mukaan tätä noudattaa, mutta miten tuon vauvan tuoksun saisi vaikka pullotettua? Minusta on tullut imppaaja, nuuskuttelen vauvaa, enkä saa siitä tarpeekseni ;)

Kuitenkin tosiasia on se, että vauva väistämättä kasvaa ja kehittyy, halusin tai en. Löysinkin taannoiselta ruotsinmatkalta ihanan melamiiinilautasen, jossa on erilaisia lokeroita. Tästä niillä pikkuruisilla sormilla on sitten tulevaisuudessa mukava natustella uusia makuja.


 

tiistai 19. helmikuuta 2013

Toiset junasukat

Ulkona tiaiset lauleskelevat jo tityytä (kiireisinä, ennenhän ne lauloi ti ti tyy). Maaliskuu lähestyy vauhdilla ja päivän pitenevät. Kevät on tulossa, ainakin ajatuksissa. Tässä keväänvihreät junasukat sen kunniaksi. Ohje oli täältä: http://www.taitoep.net/toiminta-ja-palvelut/vauvan-sukan-ohje/

maanantai 18. helmikuuta 2013

Lapsuuden kaveri

Viimeiseltä varastokeikalta löytyi myös lapsuuden yksi lempileluista, Dino. Valloittava katse ja herkullinen väri. Tämä on niin halattava! Pesun kautta pääsi taas käyttöön. Toinen lempipehmo on vielä kuivumassa, siitä lisää myöhemmin.



Mukavaa alkavaa viikkoa!

 

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Pötkötyyny

Hankin aikanaan paksua puuvillalankaa ja se on odottanut inspiraatiota muuttua joksikin tekeleeksi. Lankana on Lily, Sugar'n Cream lanka, jonka koukkusuositus on 5mm. 



Tähän työhön meni noin 2 ja puoli kerää lankaa. Yksi pinkki, yksi vihreä ja puolikas sininen. Olen huono ohjeiden kertomisessa, mutta yritetään. Tätä voi muokata oman tyynyn mukaisesti ja tehdä päätylevennykset sen mukaan.

Pötkötyynyn ohje:

Aloita tyynyt toisesta päädystä.
kerros 1: 5 ketjusilmukkaa lenkiksi (5)
kerros 2: 10 pylvästä lenkkiin (10)
kerros 3: jokaiseen pylvääseen 2 pylvästä (20)
kerros 4: joka toiseen 1 ja joka toiseen kaksi pylvästä (30)
kerros 5: 2 pylvästä ja kaksi pylvästä yhteen (40)
kerros 6: 3 pylvästä ja kaksi pylvästä yhteen (50)
Nyt tyynyt pääty on valmis.

Jatka virkaamista kiinteillä silmukoilla (50) niin pitkään, kunnes tyyny on sopivan mittainen. Sovittele sisätyyny paikoilleen tässä vaiheessa. Aloita toisen pään virkkaus.


kerros 1: 50 pylvästä (50)
kerros 2: 3 pylvästä ja kavennus 2 yhteen (40)
kerros 3: 2 pylvästä ja kavennus 2 yhteen (30)
kerros 4: 1 pylväs ja kavennus 2 yhteen (20)
loput kerrokset: kavennukset kaksi yhteen kunnes silmukat loppuvat, päättele työ.

Ihastele lopputulosta :)





 
 
 

lauantai 16. helmikuuta 2013

Torkkupeiton uusi elämä

Jouduimme uusien sänkyhankintojen myötä laittamaan sisustusta hieman uusiksi. Väliaikaisratkaisuna vanha tummansininen nojatuoli piti siirtää vauvan huoneeseen. Nojatuolin käsinojat ovat aika kulahtaneet ja tuoli muutenkin näyttää aika järkyttävältä, joten se piti naamioida. Torkkupeitto ylsi juuri ja juuri nojatuolin yli ja mielestäni se istuu siihen ihan kivasti. 



Virkkaamallahan saisikin aikaiseksi aika kivan nojatuolinpäällisen. Muotoilu saattaisi itselle tosin koitua hankalaksi. Onhan sitä virkkaamalla tehty poliisiautojakin, niin miksi ei nojatuolin päällistä.

Kaija Papu, virkattu poliisiauto kuva:http://www.novita.fi/blogit/576167

perjantai 15. helmikuuta 2013

Retroaarteet

Onneksi kävin varastossa pitkästä aikaa. Etsin yhtä tilkkupeittoa, mutta sitä ei löytynyt. Keikka ei jäänyt harmittamaan, sillä löysin jo unohduksiin joutuneet vauvan vaatteet. Kävi tuuri, sillä myöhemmin löydettäessä ne eivät enää olisi sopineet vauvan päälle...

 
Kuvassa ovat punainen joustofroteinen paita (ei tietoa valmistajasta), keltainen toppi (pippi) ja keltainen kangaslippis (Fredriksson).

 
Lisäksi olivat nämä aivan valloittavat potkuhousut, jotka ovat Nanson valmistamat. Vihreällä pohjalla on kirjoitettu kuvien kera kukka, isi, äiti, vauva, laiva, hauva, kissa jne..Ovat vaan olleet kovassa käytössä ja ehkä tuo hieman yli kolmenkymmenen vuoden odottelu oli tehnyt tehtävänsä, sillä varvas pilkisti toisesta jalkaterästä. :)

torstai 14. helmikuuta 2013

Ystävänpäiväsukat

Kuinka siinä aina käy niin, että tekee villasukkia ja muita asusteita muille, mutta itsellä ei ole sukkia ollenkaan? Päätin viime syksynä korjata asian ja neuloin itselleni bling-bling sukat. Nämä eivät ole villaiset, vaan jotain sekoitetta. Eivät siis ehkä kovin lämpimät, mutta muuten lämmittävät mieltä.


Näin ystävänpäivän kunniaksi: VAALEANPUNAISTA tuutin täydeltä!



 

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Pillitikkari

Kuka muistaa?! Kun sain nämä käsiini viimeviikolla en meinannut pysyä housuissani - MELODY POPS!


Tikkarit lähtivät heti mukaan. Oma kappale odottaa vielä "oikeaa" hetkeä päästä syödyksi ja soitetuksi. Veljen tytöt pääsivät hetimmiten testaamaan ja ilo oli taattu. Ensimmäisen kunnon vislauksen kun tikkarista saa ulos, on hymy herkässä. Veljen perhe oli varmaan tosi iloinen Humpppa-tädin tuliaista.. :)

tiistai 12. helmikuuta 2013

Muita ihania pipo

Ihana piparireunainen pipo. Seuraan säännöllisesti Muita ihania -blogia ja sieltä tämän ihanan pipon ohje löytyy.



Mielessä siintää, että saisin myös tuollaisen pilven reunalla neuletakin tehtyä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia ohjetta. Siinä olisi lapselle yksi neuletakki lisää. Aikaakin olisi, kun koko on vielä hieman suuri.

maanantai 11. helmikuuta 2013

Lumikki ja kääpiöt

Pez kokoelmani on jo ihan riittävä, siihen tarkoitukseen kun se on kerätty. En kuitenkaan voinut vastustaa kääpiöitä!


Lumikki minulla jo oli ennestään, mutta kääpiöt puuttuivat. Jälleen kerran piti miettiä mitkä olivatkaan kääpiöiden nimet? Ja kuten aina ennenkin (myös seitsemän veljeksen kanssa), se viimeinen nimi jäi uupumaan. Usein tulee myös keksittyä ihan uusia nimiä ;)

Pikainen tarkistus wikipediasta: Viisas, Jörö, Lystikäs, Unelias, Ujo, Nuhanenä ja Vilkas.

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Elämätehtaat

Täysimetys on vielä käynnissä, mutta silloin kuin matkanteko tai muu sitä vaatii, otetaan eväät pullosta. Olen täysin myyty näille Lifefactoryn pulloille. Pullon pinnasta saa hyvän otteen ja pullot ovat monikäyttöisiä. Kun tuttipulloikä on ohi, näihin voi hankkia nokkakorkin tai ottaa vaikka kahvimaidot retkelle mukaan.


Eihän nämäkään ihanuudet pelkästään vauvoille ole. Omasta pullostani vesi yöllä syöttöjen jälkeen ja janoisena maistuu raikkaalta. Ja mitkä värit!




 

lauantai 9. helmikuuta 2013

Hoitopöytä

Hoitopöytämme on hyvin kompakti. Kodinhoitohuoneen nurkkauksessa on alusta sekä tarvittava välineet. Toinen hoitopiste on yläkerrassa, mutta pienemmällä kapasiteetilla varustettuna.


Emme halunneet hankkia mitään erillistä kalustetta ja tämä onkin oiva ratkaisu ko. tarpeeseen. Pyykkikaapin kylki toimii hyvänä seinänä ja siihen onkin teipattu vauvan hymyilevät ystävät.



Vaipat, vanut, voiteet ja muu sälä on korissa käden ulottuvilla.
 

 

 

perjantai 8. helmikuuta 2013

Kiukkuhetken pelastajat

Käsilaukun pakollinen varuste on tämä ihmelaatikko, josta apu pahimpaan hätään löytyy. Pikkunassuttaja ei tosin tämän mallisia tutteja huoli, joten ovat tässä vain kuvausrekvisiittana (muut tutit ovat keittymässä).



torstai 7. helmikuuta 2013

Vauvan neule vol. 2

Tämä malli on Novita kesä 2012 lehdestä ja se löytyy myös Novitan nettisivuilta. Lanka (hanko) oli kivan paksua, joten työ edistyi nopeasti.



Ihastuin tässä mallissa noihin takana oleviin levennyksiin. Oma neulontajälki ei ehkä ole ihan priimaa, mutta lämmöllä ja rakkaudella tehty, se saa riittää :)